Er staat iets spannends te gebeuren.

Het podium is weldra vrij (*)

En Theater VTV hoopt dat jij wil komen meehelpen om de suspens nog wat op te drijven.

Theater VTV verlangt, smacht en telt af tot het weer mag. Tot we weer de scène op mogen om te repeteren, te spelen. Tot we elkaar weer mogen vastpakken, zonder daarna de handen 30 seconden lang met nat en alcoholgel te moeten wassen. Tot we elkaar weer in de ogen mogen kijken zonder te anderhalvemeteren. Elkaar weer mogen kussen zonder FFP2-masker met CE-keurmerk

We willen het moment dat het podium terug vrijgegeven wordt niet zomaar laten voorbijgaan. We verwachten op zijn minst wat vuurwerk en bij voorkeur ook een knal.

Dus maken we ons alvast klaar om binnen de anderhalve week nadat het mag, de deuren en de vensters van de Volksbond open te gooien, alle boze geesten en vijandige organismen de buitenwacht aan te zeggen en op scène de plaats in te nemen van het nedergedaalde stof.

Voor een zinderend, 12 uur durend ritueel.

Voor een verhaal dat een half etmaal nodig heeft om verteld te worden.

Voor een improvisatiesessie van 24 keer een halfuur.

Waar we jou en iedereen die de scène hard heeft gemist graag bij zouden betrekken.

HOEDATZO?

Twee acteurs stappen DIE DAG om 9 uur de scène op en beginnen het verhaal van EEN DAG te vertellen. Om het half uur verzinnen twee anderen het vervolg, om tegen 21 uur te eindigen in een virusafstotende en immuniteitverhogende apotheose. 
Tussendoor mag iedere passsant die goesting en lef genoeg heeft, via de artiesteningang, de scène opstappen om het verhaal mee te helpen vormgeven, te onderbreken of af te breken. Als acteur, muzikant, zanger, dj, soundartiest, cineast, beeldend kunstenaar, slampoeet of iets waarvoor nu nog geen naam bestaat maar dat binnenkort ongetwijfeld viraal gaat.

Wie gewoon efkes, of 12 uur lang, wil komen supporteren, is even welkom. Hij of zij mag binnen langs de grote trap en zich neerzetten waar hij of zij dat wil. Daarna of tussendoor mag hij of zij zelfs lekker ouderwets aan de toog van ons café komen hangen.

Of het verhaal een komedie, een tragedie of een regelrecht drama wordt, valt vooraf moeilijk in te schatten. Improviseren dat is als het leven zelf. Wat komt, dat komt en de rest moeten we ook oplossen. Wat we wel weten is dat alles kan, ook dat wat bij voorbaat uitgesloten is, zoals gênante stiltes bijvoorbeeld, plankenkoorts of kortstondig smaakverlies. (Lees meer over improvisatietheater.) 

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉK!!!!!!!

En omdat wij iets dergelijks zelf ook nog nooit gedaan hebben en de roekeloosheid van de onderneming ons nu al elke nacht koortsdromen bezorgt (die steevast eindigen in EEN DERDE GOLF, waardoor we zeiknat wakkerschieten terwijl we naar Marc Van Ranst roepen) voorzien we een badmeester, in de vorm van een paar ervaren impromeesters. Behalve hun goddelijk lichaam en hun dwingende persoonlijkheid brengen ze reddingsboeien mee, waardoor we wellicht (tenzij we hen slecht verstaan zouden hebben) op scène ei zo na niet zullen verdrinken in de oeverloosheid van de verhaallijnen en het gebrek aan pointes.

IMPRO-DAY

Wanneer I-day IN DE ZONNESTRAAT 27 in Ronse plaatsvindt durven we eerlijk gezegd niet goed te voorspellen. Dat hangt van de expertici en ologen in Brussel af. Als zij het licht op groen zetten, dan blazen we binnen de anderhalve week en wellicht op een zaterdag, via onze FB-pagina en alle andere bevriende kanalen, verzamelen. Het ordewoord is dus:

WEES ALTAAD PARAAT

Want we kunnen het niet alleen. We willen dus graag op jouw goesting en talent beroep doen om een verhaal te verzinnen/maken/spelen dat in staat is om alles wat het voorbije jaar (niet) gebeurd is te doen vergeten.

>> Klik hier om ons te laten weten wat je doodgraag wil komen doen.

(We begrijpen dat dit enkel een intentie kan zijn, aangezien de datum onzeker is tot hij wel zeker is, en dat je die dag bijvoorbeeld ook nog andere plannen zou kunnen hebben. Al zien we niet in dewelke.)

>> Of stel een vraag.

(Want we begrijpen ook dat er hier of daar wel nog een summier flardje van onduidelijkheid zou kunnen bestaan. Misschien kunnen we zelfs een helder antwoord improviseren.)

En tenslotte, aarzel niet om deze boodschap verder te verspreiden onder je familie, vrienden, gang, leerlingen, risicogroep of contactbubbel.

MAAR VERGEET ONDERTUSSEN VOORAL NIET VERDER AF TE TELLEN

(*) vrij naar het jaren ’80-fenomeen ‘vrij podium’.

Copyright 2020 Theater VTV Ronse | Privacy | Zonnestraat 27 | 9600 Ronse | info@theatervtv.be