Theater VTV Ronse > Voet tussen de deur

Voet tussen de deur

  Ief en Roosje zijn verliefd. Hun geluk lokt schampere commentaren uit. Want weten die twee wel waar ze aan beginnen? Weten ze wel wat dat betekent: in goede en kwade dagen? Hebben ze geld? En meubelen? En kunnen ze kuisen?
  Roosje is ervan overtuigd dat het gaat lukken, alvast dat kuisen. Ief is niet helemaal zeker. Al helemaal niet op die allereerste nacht: komt ie te vroeg, komt ie te laat? En wat als ie niet komt?
  Elkaar graag zien lost gelukkig veel problemen op: j’aime la vie!
  Maar het verleden weegt. En er gewoon over praten alleen helpt niet altijd. Soms moet iemand ook willen luisteren. En wat als er niemand meer overblijft om te luisteren, daarbuiten?

  De Vrolijke Kring zet al 25 jaar een voet tussen de deur van wie zich liever verschanst voor de blik van de wereld. Want wat gebeurt er niet allemaal achter een deur die hermetisch gesloten blijft? Samen met Theater VTV waagt het nu een poging om het wantrouwen op een podium te tonen. Misschien helpt het om schaamte om te zetten in veerkracht en moedeloosheid te vervangen door zelfrespect?

  “Ge moet begrijpen dat wij veel minder waard zijn als gij!”
  “Is dat echt zo?”
  “Natuurlijk is dat echt zo. Wij hebben geen opvoeding gekregen. Daarom verliezen we altijd, elk gevecht.”
  “We nemen elkaar toch gewoon zoals we zijn?”
  “Ja, tot ge ons in plan laat.”
  “Dat gaat niet gebeuren.”
  “We zullen zien.”

  Verteld en bedacht door De Vrolijke Kring
  Bewerking en regie: Geert Desmytere
  Met Sébastien, Marie-Claire, Yves, Indirah, Carine, Carin, Agnes, Maxim en Anne-Line in de hoofdrollen en nog veel meer Leens, Isabelles, Elises en Dorans in de bijrollen.

      


  KOOP NU JE TICKETS

   
  Datum
  15, 16, 22, 23, 29, 30 maart 2024
  Locatie
   
  Delen