Theater VTV Ronse > Peepshow in de Alpen

Peepshow in de Alpen

  Vanop hun alpenweide ziet het boerengezin Hölzer met lede ogen hoe skipistes en après-skihutten hun koeien en gewoontes verdringen. Hoogstens houden de toeristenbussen voor het erf even halt om de passagiers in de geraniumbakken hun blaas te laten ledigen.

  Is de tijd gekomen om de alm te verlaten en de buren te volgen naar het dal? Daar is alles te koop, als je er tenminste maar een klotejob bijneemt en vrede hebt met de uitlaatgassen en de stress. Haans vindt van niet maar Junior droomt voor de zekerheid toch alvast van een Kawasaki 250, om de toekomst mee tegemoet te scheuren. Dochter Aanna droomt van … Van wat eigenlijk? Als het maar niet van nieuwe pantoffels met een warme voering is, zoals haar moeder.

  Misschien moeten de Hölzer maar aanvaarden dat ze een stuk folklore zijn geworden. Curieuze museumstukken uit een landelijke idylle uit boompa’s tijd. Toen, meer nog dan de open haard, tradities het hart verwarmden. Is dat trouwens niet iets wat de moderne tijd ontbeert en wat de toeristen thuis moeten missen? Horen we daar in de verte, tussen het gejodel en de koebellen door, ook de kassa al klingeln?

  Een tragische komedie op hoog niveau dus. Inclusief schatergelach, billengeklets en wenkbrauwgefrons.

  Van: Markus Köbeli – Regie: Koen Lauwereyns

  Met: Johan Debisschop, Geert Desmytere, Jocelyne Vancoppenolle, Cédric Ogez en Leen Vandenhoucke.

  Lees meer over de coronamaatregelen in onze Volksbondzaal en in het Volksbondcafé.

   
  Datum
  5, 6, 12, 13, 19, 20 november 2021
  Locatie
   
  Delen